Kváskovanie s jógou

Kvások bol v minulosti v našich kultúrach cenený ako drahocenný rodinný poklad, ktorý sa dedil z generácie na generáciu v rámci vena. Neskôr na niekoľko desaťročí s nástupom moderných technológií upadol do zabudnutia, aby si dnes opäť nachádzal cestu do našich domácností. Niet divu – kvások je oveľa šetrnejší na naše trávenie ako potravinárske kvasnice a pomalý proces prípravy dokonalo naštiepi bielkoviny a sacharidy v múke, čím sa pre nás stáva chlebík aj vhodným zdrojom proteínov, vitamínov a minerálov. Navyše, v dnešnej uponáhľanej dobe je kváskový chlebík symbolom vnímavosti, zastavenia sa a lásky vloženej do prípravy pokrmu. Staň sa aj ty šíričom lásky a všímavosti vo svojej rodine prostredníctvom starostlivo upečeného chlebíka, za ktorý ťa doma budú nosiť na rukách.

29027803_818673501653419_8927845081306185640_n

Na našom kurze sa nielen dozvieš, ako na to a kopec iných praktičností, ale si aj upečieš svoj vlastný chlebík úplne od začiatku do konca. Celý proces je na pobyte rozdelený na 3 časti – rozkvas, miesenie a pečenie – z ktorých každá trvá do hodinky. Nakoniec si domov prinesieš jeden čerstvý voňavučký bochník, ktorý si môžeš zabaliť do tradičných ľanových vrecúšok od šikovnej dievčiny zo Žiliny – Janica handmade. Na prípravu chlebíka používame slovenské múky v bio kvalite, ktoré ťa spolu s prútenou ošatkou, receptom a našim storočným kváskom budú čakať v tvojom štartovacom balíčku.

29102069_818196255034477_5398212807922890730_n.jpg  29104259_818673498320086_3373630246497768015_n.jpg

Chlebík, ktorý si u nás upečieš, je náš základný – ražno-špaldový. Počas pobytu však budeš mať možnosť na raňajky či olovrant ochutnať aj iné fajnovosti z nášho kváskového pekáča. Už sme vám dali ochutnať rožky, vianočku, bábovku či kardamónové slimáčiky. Hmm.. :3

26173922_784966228357480_5072750880531755179_o.jpg  26197946_786981294822640_4221809902469278703_o.jpg

26232167_786981298155973_6531236477778220120_o.jpg

Každé kváskovacie ráno odštartujeme pranayamou a hatha jogou, ktorá vás krásne ponaťahuje, rozdýcha a rozprúdi energiu do celého tela. Váš deň tak prežijete zdravšie, radostnejšie a plní sily.

6a010536dcacac970b014e5f7012bb970c  joga studio zazriva

Už teraz sa vám môžu zbiehať slinky na našu vegetariánsku farebnú polpenziu, ktorej gro tvoria sezónne lokálne potraviny, čiastočne dopestované aj v našej záhradke, s láskou pripravené podľa zásad ajurvédskej kuchyne. Každé ráno pre vás pečieme domáci kváskový chlebík z múk vyberaných podľa sezónnych ajurvédskych zásad. Súčasťou raňajok je aj kávička – na mlynčeku máme skvelú kvalitnú kávu od malej Žilinskej značky Habesh. Väčšina mliečnych výrobkov, ktoré používame je v bio kvalite a vajíčka z voľného výbehu. Večeru podávame formou teplého bufetu o niekoľkých chodoch. Ak budete mať šťastie, bude aj koláčik 😉

ranajky

kuchyna.jpg  mrkvovy kolac.jpg

V balíčku za 120eur / os* na vás čaká:

– 2x ubytovanie v dvojlôžkovej izbe s vlastnou kúpeľňou
– 2x vegetariánska polpenzia
– 2x hodina jogy
– 1x vedená relaxácia
– 1x prednáška ku kváskovaniu
– 1x lekcia pečenia vlastného kváskového chlebíka
– 1x popoludňajší snack z kvásku
– Kváskový štartér balíček vrátane nášho 100-ročného kvásku a ošatky
– Bylinkové čaje neobmedzene počas celého pobytu
– Zľava 50% na vstup do fínskej sauny

*príplatok za samostatnú izbu 40eur

 

AKTUÁLNE TERMÍNY

aktualizácia 10.8.2018

9. – 11. 11. 2018 – voľných 12 miest
14. – 16. 12. 2018 – voľných 12 miest

 

Termíny si, prosím, rezervujte emailom na rezervacie@kolibaujogosika.sk.

 

Kompletnú ponuku našich pobytov nájdete aj tu>>.